WNT behaalt FSC- en PEFC-certificaat

Op 26 oktober 2010 hebben Esther Schellings en Angelina Schoonewille, resp. FSC/PEFC-coördinator en plantmanager van Wegener NieuwsDruk Twente het PEFC- en FSC-certificaat overhandigd gekregen in Amstelveen. Voor uw duurzame producten kunt u terecht bij Wegener NieuwsDruk. Al haar locaties beschikken over verschillende duurzaamheids-certifcaten.

PEFC, opgericht in 1999, is een internationale non-profit organisatie die een duurzaam beheer van bossen wereldwijd als doel heeft. De afkorting staat voor ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes’ in het Nederlands te vertalen als ‘Programma voor de Erkenning van Bos Certificeringssystemen’.

Duurzaam beheer van het bos houdt in dat men rekening houdt met zowel de economische, als de ecologische en sociale functies die het bos vervult. Nu en in de toekomst. Door certificering van duurzaam bosbeheer en de gehele keten die het hout(product) daarna doorloopt tot het bij de eindgebruiker terecht komt, dit wordt de Chain of Custody genoemd, kan PEFC garanderen dat de producten met een PEFC-keurmerk daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn (bron: www.pefcnederland.nl).

FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels (bron: www.fsc.nl).   

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons privacy statement en cookie-instellingen.